Köp dina Hunterstövlar online! De populära Hunterstövlarna från Skottland finns i ett flertal färger och modeller!

Skillnad på gloss och tall när det gäller Hunterstövlar

Om du ska köpa Hunterstövlar kommer du ganska snabbt i kontakt med två termer som en del kan tycka är lite förvirrande: gloss samt tall, och i denna artikel ska vi kort berätta vad det är för skillnad på gloss och tall, samt vad dessa termer egentligen betyder.

Den hunterstövel som heter Glossy tall är för det första originalmodellen av Hunterstövlar, så de andra modeller du stöter på är andra varianter än den mest populära från Hunter. Termen tall i sammanhanget innebär att det är en längre stövelvariant, som alltså går högre upp på benet än andra kortare modeller. Vill du ha en lång Hunter stövel, är det med andra ord en ”tall” variant du ska ha!
Andra varianter, som alltså inte är lika långa som tall-stövlarna, kallas i regel short eller något liknande, för att ange att det är en kortare modell av Hunterstövel det gäller.

Köp Hunterstövlar online hos Sortiment.se

Hunter Original TallHunter GlossHunter rengöringHunter strumpor
Hunter Original TallHunter GlossHunter rengöringHunter strumpor
Hunter original tall svarta
Pris: 1098 kr
Hunter original tall svarta
Pris: 1099 kr
Hunter rengörings-kit
Pris: 249 kr
Hunter strumpor
Pris: 279 kr

Glossy eller gloss i sammanhanget syftar å andra sidan på den finish som stöveln har. Glossy betyder glansig på engelska, så skaffar man glossy Hunterstövlar, kommer de att vara lite glansiga på ytan. Många tycker att detta är snyggt, då det gör att det är lite mer ”liv” i stövlarna, men tycker man inte om glansiga stövlar av olika anledningar (t.ex. för att fingeravtryck lättare syns på dem), finns det även matta Hunterstövlar att köpa istället. En Hunterstövel kan vara både glossy och mönstrad samtidigt, men det finns även enfärgade stövlar med gloss eller glans att få tag på.

Vilka Huntergummistövlar som egentligen är snyggast är förstås en smaksak, så vi vill inte tala om för dig om tall eller gloss är något för dig när du ska handla, detta avgör du givetvis bäst själv, vårt syfte var snarare att belysa vad det är för skillnad på gloss och tall, så att du är medveten om detta när du gör ditt köp.